Kıbrıs’tan Etli Patatesli Kuru Köfte



Kıbrıs’ta çocuk yuvası da en az Türk mutfağı kadar ünlü. Tatlıdan tuzluya, yemekten çorbaya çok lezzetli bir tada sahip olan Kıbrıs mutfağında köfteler de oldukça popüler.

Bugün Kıbrıs mutfağında sevilen Kuru Köte için bir tarif hazırladık. Bir de birkaç malzemeyle bütün aileyi doyuracak kuru köfteler de çok lezzetli. Ayrıca un dış kabuğu Kadınbudu köftesini andırıyor.

Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Afiyet olsun!

Dersler

  • 350 gr. Az yağlı kıyılmış sığır eti
  • 2 patates
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 5-6 dal maydanoz
  • İki dilim bayat ekmek
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve nane

Kızartma için Malzemeler

  • Ve
  • Sebze yağı

yapılışı

Öncelikle patatesleri ve soğanları rendenin küçük tarafıyla rendeleyin. Daha sonra maydanozu ince ince kıyın ve ekmeğin içini ufalayın. Daha sonra bir karıştırma kabına aktarın. Kıyma, yumurta ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.

Hazırlanan köftelerin içinden istediğiniz büyüklükteki köfteleri çıkarın ve bir tabağa koyun. Hazırlanan köfteleri buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Sürenin sonunda köftelerin iki tarafını da una bulayıp kızgın yağda kızartın.

Yorum yapın