Pasta hamuru tarifi malzemeleri
- 6 yufka hamuru
Sosu için:
- Yarım paket tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 poşet kabartma tozu
- 2 çay kaşığı süt
- 2 yumurta
Dahili Ücret:
- 1 kase peynir (peynir tuzsuzsa 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin)
- Yarım demet maydanoz
yukarı:
- kimyon
- Susam
Pasta hamuru tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk önce margarini eritin. Yağ, süt, yumurta ve kabartma tozunu ekleyin ve hepsini aynı kapta karıştırın.
- Tepsinin altını ghee ile yağlayıp bir kat soldurup yufkayı yerleştiriyoruz.
- Yüzünüze bir kepçe sostan dökün ve fırçalayın.
- Bu işlemi 3 defa yapıp iç harcımızı (peynir ve maydanoz) koyuyoruz.
- Sonra hamuru tekrar hamurun üzerine dökün ve hamur bitene kadar katlayın.
- Son olarak üzerine çörek otu ve susam döküp fırına veriyoruz.
Not: Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Ve hamur işlerine ayrı ayrı yumurta koymuyoruz.
Pasta hamuru tarifi
Yufka Borigi’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]