Pasta Hamur

Pasta hamuru tarifi malzemeleri

  • 6 yufka hamuru

Sosu için:

  • Yarım paket tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı süt
  • 2 yumurta

Dahili Ücret:

  • 1 kase peynir (peynir tuzsuzsa 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin)
  • Yarım demet maydanoz

yukarı:

  • kimyon
  • Susam
Pasta hamuru tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk önce margarini eritin. Yağ, süt, yumurta ve kabartma tozunu ekleyin ve hepsini aynı kapta karıştırın.
  2. Tepsinin altını ghee ile yağlayıp bir kat soldurup yufkayı yerleştiriyoruz.
  3. Yüzünüze bir kepçe sostan dökün ve fırçalayın.
  4. Bu işlemi 3 defa yapıp iç harcımızı (peynir ve maydanoz) koyuyoruz.
  5. Sonra hamuru tekrar hamurun üzerine dökün ve hamur bitene kadar katlayın.
  6. Son olarak üzerine çörek otu ve susam döküp fırına veriyoruz.

Not: Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Ve hamur işlerine ayrı ayrı yumurta koymuyoruz.

Pasta hamuru tarifi

Yufka Borigi’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın