Tavuk Hünkar Beğendi tarifi için patlıcanı küçük küçük doğrayalım.
Soğanı yemek için doğrayalım ve biberi küp şeklinde doğrayalım.
Etleri çok büyük olmayacak şekilde keselim ve hazırlayalım.
Yağı bir tavada ısıtıp eti kızartalım, ardından soğan ve biberi alıp pişirmeye devam edelim.
Son olarak salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip bir süre pişirdikten sonra ocaktan alın.
Yağı uygun bir tavada eritelim, unu dökelim, birkaç dakika kavuralım ve sütü ekleyelim.
İçine koymamak için hızlıca karıştırıp pişirelim, kaynayana kadar tekrar başlayalım, tuz ve karabiberi dökelim.
Önce peyniri koyup karıştıralım sonra patlıcanı alıp güzelce karıştıralım ve servis tabağına alalım.
Tavuk suyu döküp servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]