Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi

Beşamel Makarna Sosu için makarnayı bol suda haşlayarak başlıyoruz.

tuz atıyoruz. Kaynayınca beşamel sosu yapıyoruz.

Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve aroması netleşene kadar kavurun.

Soğuk sütü azar azar ekleyip karıştırın. Birkaç kez ateş edip kapatıyoruz. Kremanın yapışmasını önlemek için ara sıra karıştırın.

Pişen makarnayı süzüp ya da kepçe ile alıp ateşe dayanıklı tepsiye yerleştiriyoruz.

Beşamel sosun tamamını makarnanın üzerine dökün ve 1 su bardağı kaşar peyniri ile iyice karıştırın. Tepsiye düzleştirip eşit şekilde yayıyoruz.

Kalan bir bardak kaşar peynirini üzerine serpin.

180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Çıkınca ara verip dilimleyerek servis ediyoruz.

İşin püf noktası, çedar peyniri ve beşamel sosu makarna boyunca karıştırmaktır. Bazı tariflerde makarnaya dokunmasınlar diye ortada ya da oralarda diyorlar. Sadece eğlenceli değil.

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın