Fırın tarifinden zeytinyağlı biber dolması malzemeleri
- 25 tatlı biber
- 25 yemek kaşığı pirinç (biber başına 1 yemek kaşığı veya biberler büyükse 1,5 yemek kaşığı kadar pirinç)
- 1 su bardağı zeytinyağı (azaltabilirsiniz)
- 1 büyük soğan
- 2 domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 10-12 dal taze nane (isteğe göre maydanoz)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1-2 çay kaşığı karabiber
sosu için
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
koymak için.
- 13 kiraz domates
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırın tarifinden zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk olarak soğanları ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
- Zeytinyağı ve soğanı tavada hafif rengi dönene kadar kavurun, salçayı ekleyip iyice karıştırın ve ardından domatesleri ekleyin. Orta-kısık ateşte 5 dakika pişirin, ardından tuz, karabiber ve ince kıyılmış nane ekleyin.
- Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin, iyice karıştırın, ardından ısıyı kapatın.
- Biber saplarının uç kısımlarını keserek çekirdeklerini kapatın ve ayırın.
- Biberleri iç harcından bir yemek kaşığı ile doldurun ve zindanıma koyun. Çeri domatesleri ortadan ikiye kesin ve doldurduğunuz her biberin üzerine birer tane koyun ve kapağını kapatın. Karıştırıp üzerine sos malzemelerini dökün ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
- Parşömen kağıdını yıkayıp suyunu iyice sıkın, ardından biberlerin üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin, ardından parşömen kağıdını çıkarın ve biberler kızarana kadar pişirmeye devam edin. Afiyet olsun.
Resimli fırından zeytinyağlı biber dolması tarifi
Fırından çıkan zeytinyağlı biber dolması yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]