Pastaya benziyor ama değil! Patatesli turta tarifi



İtalyan mutfağı, harika pizzaları ve makarnalarıyla ünlüdür. Dünyanın neresine giderseniz gidin harika mozzarella ve parmesan peyniri ile yapılan makarna ve pizza satan İtalyan restoranları bulmak mümkün. Ancak sunacağımız tarif pasta şeklinde harika bir börek. Üstelik İtalyan mutfağının lezzetleriyle…

İtalyan waffle’ları olarak bilinen bu tarif, hamuru yuvarlamadan veya hazır yufka kullanılmadan yapılan harika bir lezzet. Üstelik çok masum bir tat. Haşlanmış patates ve harika peynir ile kolayca hazırlanır.

İtalyan mutfağının farklı tatlarını denemek istiyorsanız bu tarif tam size göre. Umarız denediğinizde beğenirsiniz. Afiyet olsun!

Dersler

  • 6 patates
  • 5-6 dal maydanoz
  • 5 dilim salam
  • 100 gr mozzarella peyniri
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş Parmesan peyniri
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı galeta unu
  • 50 gr tereyağı
  • Bir tutam musakka rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber

yapılışı

Önce patatesleri haşlayın. Daha sonra haşlanmış patatesleri bir kaba alıp tuz ve karabiberi ekleyip ezin. Ardından 1 yemek kaşığı parmesan peyniri, rendelenmiş hindistan cevizi ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Sonra soğumaya bırakın.

Mozzarella ve salamı küpler halinde kesin ve bir kaseye aktarın. Ardından ince kıyılmış maydanozu, kalan Burma ve kaşar peynirini ekleyin. İyice karıştırın.

Orta boy, yağlanmış fırın tepsisini yağlayın. En alta galeta ununun yarısını serpin. Daha sonra patates harcının yarısını bastırarak yayın. Maydanoz harcı üzerine yayın. Kalan patates püresini üstüne yayın ve kalan ekmek kırıntılarını serpin. Üzerine eritilmiş tereyağını serpin.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Yorum yapın