Ispanaklı Gül Böreği Tarifi (Tatlı Sosta)

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi, Ispanaklı Gül Böreği Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar harika bir pasta yapma yöntemi ile karşınızdayım kaç tane yediniz sayamazsınız benim favorim hangisidir mutlaka denemelisiniz tarif burada.

Öncelikle 1,5 litre suyu uygun bir tencereye dökelim ve kaynamaya bırakalım.

Ardından ıspanakları güzelce yıkayıp uygun bir tepsiye iki parmak kalınlığında serpelim.

Sıcak suya ilave edip karıştıralım, yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.

Süzgece alıp soğumasını bekleyelim. Ispanakları elimizle sıkalım, suyunu süzüp servis tabağına alalım.

Daha sonra yemeklik soğanı yemeklik doğrayıp sağ tavaya zeytinyağını alıp soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Salçayı ekleyip 2 dakika kavuralım, ıspanağı ekleyip yeteri kadar tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip güzelce karıştıralım. Baharatları damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

Ocaktan peynir dolabından alıp ıspanaklı çamura ekleyip karıştıralım çamurumuz hazır.

Hamuru tezgaha alıp ortadan ikiye bölelim kestiğimiz parçayı alıp 4 e bölelim. Geniş tarafına malzemelerimizi yayarak hafif ve uzun olacak şekilde saralım.

Bir kenardan katlayıp ters çevirelim çiçek şekli verelim.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.

İyi bir kapta yoğurt, zeytinyağı, tuz ve yumurta sarısını ekleyip iyice çırparak sosla kapları tamamen kaplayın.

Üzerine susam serpip 180 C fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis edelim.

Ispanaklı Gül Böreğimiz servise hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın