Tavada Sebzeli Köfte Tarifi – Tariflerim

Tavada Köfte ve Sebze Tarifi için önce taze soğanı küçük küçük doğrayalım. Havuç rendesi, rendenin küçük bir parçasıdır. Maydanozu yıkayıp ince kıyın

Eti bir kaseye alıyoruz. Kıyma için taze soğan, maydanoz, havuç, sarımsak alıyoruz.

1 yumurtayı çırpın ve ekleyin

2 yemek kaşığı kuru galeta unu, karabiber, tuz, karabiber ve kekik ekliyoruz. 1 yemek kaşığı kabartma tozu ekleyin ve iyice çırpın.

Köfte parçalarını alıp İzmir köftesi gibi elimizle sarıyoruz. Daha sonra elimizle dikdörtgen yapıp yarım saat dinlendiriyoruz.

Patateslerin kabuklarını yıkayıp ayıklıyoruz ve bir tavada küp şeklinde kesiyoruz. Kekik ve pul biberi ilave edin, yağı ekleyin ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte ara sıra karıştırarak sistematik olarak pişirin. Denemenizi tavsiye ederim patatesler su eklenmeden hamur gibi pişiyor.

Tütsülediğimiz etleri sıvı yağ ile tavaya alıp ön ve arkasını kızartıyoruz.

Kızarmış köfteleri ve patatesleri servis tabağına alıp sıcak olarak servis ediyoruz.Tavadaki sebzeler hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın