Haşhaşlı Kakaolu Ceviz Tatlısı – My Desserts

Haşhaşlı Kakaolu Ceviz Tatlısı Tarifi, Haşhaşlı Kakaolu Ceviz Tatlısı Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar, sizlerle insanların tarifini sorduğu en güzel tatlı tarifini paylaşacağım, mutlaka denemelisiniz.

Önce suyunu hazırlayalım, soğuması lazım; Uygun bir tencereye şeker ve suyu alıp ocağı açıp kaynamaya bırakalım.

Kaynadıktan sonra 1 dakika ocağa koyalım altını kapatalım suyumuz hazır soğumaya bırakalım.

İşin püf noktası şerbetin soğuk ve sıcak olması

Yumuşak margarini bir pişirme kabına alıp üzerine yumurta, irmik, kakao vanilya ve kabartma tozunu, kırılmış cevizleri koyup yavaş yavaş çırpmaya başlayalım. 1 su bardağı unu ilave edip tekrar yoğuralım ikinci su bardağı unu azar azar ekleyelim ele yapışınca güzel oluyor.

Fırın tepsimizi zeytinyağı ile yağlayıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım.

Her iki tarafına haşhaş koyup tepsiye dizelim.

Çok yaklaştırmayın çünkü yükseliyor bu işleme tüm hamur bitene kadar devam edelim.

180 C fırında 15-20 dakika pişirelim çok çabuk pişiyor fırının başında mutlaka bekleyin.

Cevizleri ocaktan alalım, ilk sıcağı çıkınca tek tek soğuk suya batıralım çok fazla tutmayın yoksa dökülecekler.

Tatlandırıcıyı kaseme koyalım kalan suyu tuzun üzerine dökelim 1 gece buzdolabında dinlendirelim.

Üzerine Antep fıstığı serperek servis edelim.

Haşhaş kakaolu ceviz çorbası hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın