Damla Tatlısı Tarifi – Tatlılarım

Damla Tatlısı Tarifi, Damla Tatlısı Nasıl Yapılır?

Henüz bayramda ne yapacağınıza karar vermediyseniz tatlı için harika fikirlerim var. Çok lezzetli ve faydalı yiyecekler.

Tarifimiz için önce suyunu hazırlayalım.

Şeker, sıcak su ve limon suyunu bir tencereye alın.

Kaynamaya başlayınca altını kısalım. 15 dakika pişirip soğumaya bırakın. Suyu daha çok sevenler 4 su bardağı şeker ve 4,5 su bardağı su kullanabilirler.

Hamuru için yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, yumurta ve yoğurdu bir karıştırma kabına alıp güzelce karıştırın.

Ardından hindistan cevizi, irmik, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.

Hamura uzun silindir şekli verip 30 eşit parçaya bölelim.

Elimizle yuvarlak bezeler yapalım. Bezeyi alıp uzun rulo yapıp yufkanın içine koyalım.

Tıklayarak yuvanın boyutunu büyütelim. En altına 1 yemek kaşığı ceviz koyup kapatalım.

O halde iki ucunu birleştirip damla şekli verelim. Hepsini aynı şekilde yapıp tepsiye dizelim.

Badem veya fındık ekleyip yumurta sarısını ekliyorum.

180 C de üzeri altın rengi olana kadar pişirin.

5 dakika bekleyip ilk sıcak tuzun üzerine soğuk su dökelim. Yarım saat sonra baharatları alt üst ederek suyunu çekmesini sağlayalım.

Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Deneyecek olanlara bol şans. İyi bayramlar dilerim. ❤️🌹💐.

Not: Yuvayı kullanmak istemeyenler başka bir cihaz kullanabilir veya düzgün açıp damlamasını sağlayabilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın