Tavuklu Semizotu – En Sevdiğim Yemekler

Bu yaz servis edebileceğiniz lezzetli bir salata yapıyoruz.

Semizotu yapraklarını ayıklayıp güzelce yıkayıp yaprak kurutucu ile suyunu süzüyoruz.

Soğanı ay gibi kuruttuk

Bir tavaya yağı koyun, soğanı ekleyin ve soğan yumuşayıncaya kadar kavurun.

2 kırmızı kasede, biberleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

İnce bir şekilde serpiştirin ve tavaya ekleyin

Biberler yumuşayınca haşlanan bezelyeleri ve bir tatlı kaşığı pul biberi ekleyip karıştırıyoruz.

Isıyı azaltın ve 3-4 dakika pişirin. wok’ta kızartmak

Ezilmiş semizotu, yoğurtlar, tuz, rendelenmiş sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz.

Servis tabağına alıyoruz

Nohut ezmesinin üzerine döküyoruz.

Semizotu leblebi hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın