Ezo Bridal’ın En Sade Gelinliği

Bir düdüklü tencerede biraz zeytinyağı, ince doğranmış soğan ekleyin ve kızartın.

Sarımsak ekleyin ve kızartın.

Yıkanan fasulyeleri döküp 1-2 kez çeviriyoruz.

10 bardak su ekleyin ve limonu sıkın.

Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya başlayınca 15 dakika pişirin.

15 dakika sonunda blenderin eli ile biraz eziyoruz (2-3 kez öğütmeniz yeterli ki topaklar içinde kalsın) gerekirse su döküyoruz.

Yağı bir tavaya alın ve eritin. Naneyi ilave edin ve ocağı yakmadan kapatın.

Çorbanın üzerine dökün ve karıştırın.

1-2 dakika pişirin ve ocağı kapatın.

Kolay Ezo Gelin Çorbası servise hazır

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın