Fırında Köpük Helva (Ak Helva)

Malzemesi az olan köpük helva (ak helva) 

Her ilde ismi değişiktir ben çok severim bu tarz helvaları.Artık evimde yapıyorum hazır almıyorum.

Dolabımda hazır bulunuyor.Kahvenin yanında ki tatlı kaşığı yeterli oluyor.Fazla yememek te fayda var.

Uzun süre buzdolabında muhafaza edebilirsiniz

Yumurta akı pekmez tuz mikser ile rengi sütlü kahve olana kadar çırpılır. Aynı krem şanti kıvamında olacak 

Bu şeklinde de yenilir. Ama ben fırınlanmış seviyorum.

7 dk fırınlandık tan sonra daha lezzetli oluyor.

1 hafta buzdolabında yükleyebilirsiniz.

Tarifi kaydedip sevdiklerinizle paylaşın .Sevgilerimle..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın