Hindi Fileto Tarifi – Ferishtah.com

10 dak.

Hazırlama Süresi

Hindi eti her mutfağa mutlaka girmesi gereken ekonomik protein kaynaklarından biri.  Bu tarifin kolaylığını ve lezzetini çok beğeneceksiniz. Hindi fileto tarifi için gereken malzemeler ve tarifin yaplışı şu şekilde.

Malzemeler

  • 750 gram hindi göğüs fileto
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tutam zerdeçal

Hindi Fileto Tarifi

1. Kuru soğanı rendeleyin ve süzgeçten geçirerek posasını ayırın. Süzdüğünüz soğan suyunu derin ve geniş bir kaseye alın.

2. Ardından sarımsakları ezin ve soğan suyuna ilave edin.

3. Kaseye süt, krema, zeytinyağı ve baharatları da ekleyin. Güzelce karıştırın.

4. Hindi etini hazırladığınız sosun içine atın. Sosun etin her yerine bulaştığından emin olduktan sonra, kasenin üzerini streç film ile kapatıp, buzdolabına yerleştirin.

5. En az 3 saat ya da vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında beklettiğiniz hindi etini, pişirmeden önce buzdolabından çıkarıp, oda sıcaklığına getirin.

6. Varsa çizgili döküm tavanızı yoksa kullanacağınız tavayı ocakta iyice ısıtın.

7. Tavaya aldığınız etleri 3 dakika pişirin ve diğer taraflarını çevirip 3 dakika da diğer yüzlerini pişirin. Filetoların kalınlığına göre pişme süresi değişecektir, eğer etlerin pişmediğini düşünüyorsanız tekrar aynı şekilde 2’şer dakika daha her yüzünü pişirin.

Yanında bulgur pilavı ve salata ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın