15 dak.
Hazırlama Süresi
İster kahvaltıda, ister öğlen, ister akşam yemeklerinde keyifle yenen kıymalı yumurta! Kıymayı her seferinde sıfırdan hazırlamak yerine, önceden kavurduğunuz kıyma ile kolayca pişirilebilirsiniz. Hatta başka bir yemek için hazırladığınız kıyma harcı ile de pişirilebilir. Makarna ya da sebze yemekleri için hazırladığınız domatesli kıyma harcının fazlasını saklayın ve kıymalı yumurta yapımı için kullanın. Örneğin ben karnıyarık için hazırladığım harç fazla gelip arttığında, ertesi gün kıymalı yumurta için kullanıyorum. Yiyenler tek kelime ile bayılıyor. Siz de “karnı yarık harcı ile kıymalı yumurta tarifi nasıl” diye sorarsanız, doğru adrestesiniz.
Karnıyarık harcının tarifini merak edenler için de karnıyarık tarifimi hemen şuraya bırakıyorum: Karnıyarık nasıl yapılır? Sıfırdan yapacaklar için de lezzet garantili kıymalı yumurta tarifimi aşağıda paylaşıyorum. Her haliyle müthiş, her sofranın kurtarıcısı yumurtaların kralı kıymalı yumurta tarifi şöyle…
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yeşil sivri biber
- 3 adet orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 – 5 adet yumurta
- Karabiber
- Tuz
Kıymalı Yumurta Tarifi
1. Tavaya tereyağını alın ve eritin.
2. Kıymayı ekleyin ve kısık ateşte kavurun.
3. Kuru soğanı küp küp doğrayın ve kıymaya ilave edip, kavurmaya devam edin.
4. Yıkadığınız biberlerin tohumlarını çıkarın ve ince ince doğrayıp, tavaya ekleyin.
5. Biberler kıyma ile kavrulurken domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
6. Biberler hala biraz diri iken doğradığını domatesleri, toz şekeri, tuz ve karabiberi tavaya dökün ve karıştırın.
7. Kıymalı yumurta harcının malzemeleri pişip, harç suyunu tamamen çekmeden, yumurtaları kıymada açtığınız çukurlara göz göz kırın.
8. Yumurtalar istediğiniz kıvamda piştiğinde tavayı ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]