Fırında Mor Lahana Tarifi – Ferishtah.com

10 dak.

Hazırlama Süresi

Mor lahana antioksidan zengini sebzelerimizden biri. Mor lahana tarifleri arasında salatadan turşuya, sıcak yemeklerden soğuk mezelere kadar çok çeşitli tarif var. Son günlerin en popüler tarifleri arasında yer alan fırında mor lahana tarifi de sofralarınızın lezzetine lezzet katıyor. Et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bu tarifi, özellikle diyetteyken tek başına bir öğün olarak da tüketebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 adet orta boy mor lahana
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik ya da biberiye

Püf Noktası

Mor lahana fırında pişirildikten sonra, üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek tüketilebilir.

Yoğurdu üzerine dökmek yerine, servis tabağına önce yoğurdu ekleyip, üzerine pişirdiğiniz lahanaları yeleştirerek servis yapabilirsiniz.

Arzunuza göre lahanaların üzerine ceviz içi ya da çiğ fındık parçaları serpiştirebilirsiniz.

Mor lahananın rengine çok yakışan vezir turp dilimleri de ekleyerek lahanaları pişirip sunabilirsiniz.

Fırında Mor Lahana Tarifi, Nasıl Yapılır?

1. Lahanayı yıkayıp, suyunu süzdürün.

2. Ardından bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.

3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine lahana dilimlerini yerleştirin.

4. Zeytinyağı, sarımsak ve baharatları bir kasede karıştırın.

5. Hazırladığınız sosu lahana dilimlerinin üzerlerine fırça yardımıyla eşit olarak sürün.

6. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın