20 dak.
Hazırlama Süresi
Kıymalı makarnaya bayılıyoruz. Peki ya brokolili olursa? Bazılarımız brokolinin faydaları nedeniyle tüketilmesi gerektiğini biliyor ama bir türlü sevemiyor. Ben bu konuda şanslıyım. Bizim evde herkes brokoliye bayılır. O nedenle çok çeşitli brokolili tarifim var. Ama kıymalı brokolili makarna tarifini ilk kez denedim. Brokoliyi bir türlü sevemeyen ama sevmeye çalışanlar için bir alternatif olsun istedim. Tabi halihazırda brokoli severler zaten bu tarifi denemeli. Baştacı kıymalı makarnanın brokoli ile buluşmasına hazırsanız, buyrun başlayalım.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 1 paket makarna
- 300 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet irice soğan
- 6 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber (opsiyonel)
Püf Noktası
Ben artık makarnayı sadece tam buğday kullanıyorum. Size de ısrarla öneririm. Özellikle soslu, kıymalı gibi ekstra mazlemeler ile lezzeti zenginleştirilmiş makarnanın tam buğday olduğu hiç farkedilmiyor.
Makarna tüketimini biraz daha masum hale getirmek için tam buğday kullandınız. Sağlıklı makarna tüketimi için birkaç tüyom daha var. Makarnayı tüketeceğiniz günden birgün önce haşlayın. Buzdolabında bir gece bekletip ertesi gün tüketeceğiniz makarna daha masum hale geliyor. Ayrıca makarnayı üzerindeki haşlama süresi kadar haşlayın. Uzun süre haşlanan makarna sağlığımızı ve kilo kontrolünü daha fazla riske atıyor. Bununla ilgili son bir tüyo daha. Makarnayı protein içeren besinlerle tüketin. Kıyma, yoğurt gibi protein zengini besinler ile tüketilen makarna daha masum.
Kıyma kavurduğunuzda topaklanmasından şikayetçi misiniz? Kıymayı en kısık ateşte sık sık karıştırarak kavurmayı deneyin.
Kıymalı Brokolili Makarna Tarifi
1. Makarnayı ambalajının üzerindeki talimatlara uygun şekilde haşlayın.
2. Haşlama süresinin sonunda haşlama suyundan 1 su bardağı kadar ayırın. Geri kalanını tencerede bırakıp makarnayı bir kevgir yardımıyla makarna suyundan çıkarıp süzgece alın.
3. İçinden makarnayı aldığınız haşlama suyuna çiçeklerine ayırdığınız brokolileri atın. Kaynayan suya attığınız brokolileri 3 dakika kaynatın. Sürenin sonunda haşlama suyunu döküp brokolileri süzdürün.
4. Suyunu süzdürdüğünüz brokolileri bir tavada biraz zeytinyağı ve ince doğranmış sarımsak ile üzerleri kızarana kadar kavurun.
5. Soğanı küp küp ve sarımsakları ince ince doğrayın.
6. Kıymayı kavuracağınız tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip ısıtın. Hemen ardından 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyip eritin.
7. Yağlara soğan ve sarımsakları ilave edin ve kavurun.
8. Soğanların rengi dönmeye başlayınca, üzerlerine kıymayı ekleyin. Tavanın altını kısın ve kıymayı kısık ateşte sık sık karıştırarak kavurun.
9. Kıymanın kavrulmasına yakın spatula yardımıyla kıymayı tavanın içinde kenara iterek bir boşluk açın. Açtığınız boşluğa domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Gerekli oldukça makarnanın haşlama suyundan ayırdığınız suyu azar azar salçaya ilave edin. Salçayı kavururken tavanın bir kenarındaki kıymayı da karıştırmayı unutmayın.
10. Salça piştiğinde kıymayla karıştırın. Pul biber, tuz ve karabiberi ekleyin. Haşlama suyundan arttıysa, kalan suyu da salçalı kıymaya ekleyin ve pişirmeye devam edin.
11. Makarnayı haşladığınız tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine suyu süzülmüş makarna ve pişirdiğiniz salçalı kıymayı ilave edip, güzelce karıştırın.
12. Bu aşamada baharatları kontrol edin. Arzunuza göre baharat ilavesi yapın.
13. Son olarak haşlayıp hafif kızarttığınız brokolileri de kıymalı makarnaya ekleyin.
Kıymalı brokolili makarna sunuma hazır. Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]