Mantarlı Hindi Sote Tarifi – Ferishtah.com

15 dak.

Hazırlama Süresi

Hindi eti hakettiği ilgiyi nedense ülkemizde pek görmüyor. Oysa hindi etinin faydaları düşünülenden çok fazla. Kalp sağlığına önemli katkılar sağlaması, bağışıklığı güçlendirmesi ve yaşlanmayı geciktirmesi bunlardan sadece birkaçı. Ayrıca hindi eti ile nefis yemekler pişirmek mümkün. Hindi eti ile mantar sote bu yemeklerden biri. Buyrun çok lezzetli mantarlı hindi sote tarifi. Denemenizi öneririm.

Malzemeler

  • 750 gram hindi sote but (kuşbaşı şeklinde doğranmış)
  • 400 gram mantar
  • 2 adet taze kırmızı biber
  • 2 adet taze yeşil biber
  • 1 adet irice kuru soğan
  • 4 – 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Mantarlı Hindi Sote Tarifi

1. Tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın, üzerine ince yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları ve ezdiğiniz sarımsakları atın.

2. Ardından hindi parçalarını tavaya alın ve soğan ve sarımsaklarla birlikte kavurmaya başlayın.

3. Hindi etleri suyunu salıp tekrar çekmeye başladığında, ince ince doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri etlere ekleyin. Biberler diriliğini kaybedene kadar kavurmaya devam edin.

4. Domates salçasını ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar tavadaki tüm malzemeyi ara ara karıştırarak kavurmayı sürdürün.

5. Bu arada mantarları dilimleyin ve yemeğe ekleyin.

6. Son olarak sebzeler tavada bir arada özleşmeye başladığında sıcak suyu ve tuzunu ekleyip, kapağını kapatın.

7. Yemeğin suyu özleşip, sebzeler ve hindi etleri tam olarak piştiğinde ocaktan alın.

Sevdiklerinizin bandıra bandıra yemesi için yanında taze ekmek ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın