5 dak.
Hazırlama Süresi
Özellikle sıcak yaz günlerinde ve akşamlarında serinlemeye ihtiyaç duyduğunuzda evde milkshake yapabilirsiniz. Ben de bugün dondurmasız milkshake yapmak isteyenler için dondurmasız kakaolu milkshake tarifi paylaşıyorum. Kakaolu milkshake dondurmasız da nefis bir alternatif. Şimdiden afiyet olsun.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 4 yemek kaşığı bal
- Yarım litre süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket krema
- 1 paket şekerli vanilin
Dondurmasız Kakaolu Milkshake Tarifi
Süt ve kremayı karıştırıp buzluğa koyun. 3 – 4 saat bekletin, tamamen buzlanmadan çıkarın ve tüm malzemeleri içerisine ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek blenderdan geçirin. Tadına bakın, damak zevkinize göre şeker miktarı yetersiz ise istediğiniz kadar daha bal ilave edin. Az şekerli tercih ediyorsanız, arzu ettiğiniz tada ulaşana kadar balı azar azar ilave edin. Bardaklara eşit olarak bölüştürün.
Afiyet olsun.
Püf Noktası
Farklı bir lezzet için ambalajlı olarak hazır satılan uzun ömürlü hazır kahve çeşitlerinden birini hazırlık aşamasında malzemelerinize ilave edebilirsiniz.
Servis yaparken üzerine çikolata rendeleyebilir, fındık kırıkları ya da hindistan cevizi serpiştirebilirsiniz.
Buzlukta sütü ve kremayı bekletecek vaktiniz yoksa blenderdan geçirmeden önce malzemelere 2 su bardağı buz ekleyebilirsiniz.
Blenderınızın zarar görmemesi için, blenderınızda buz kırmadan önce, blenderınızın buz kırma özelliği olduğundan emin olmanızı, aksi taktirde buzları biraz eritip, ezdikten sonra blendera atmanızı öneririm.
Milkshake yaparken özgür hissedin. Malzemelere damak zevkinize göre eklemeler yapmaktan kaçınmayın. Örneğin buzlukta bekletilmiş 1 adet muz, 8-10 adet donmuş çilek, 1 tutam tarçın, 1 yemek kaşığı dolusu nutella, yer fıstığı ezmesi ya da damla çikolata ile tam anlamıyla damak zevkinize uygun milkshake’ler hazırlayabilirsiniz.
Hazırladığınız milkshake’i dondurucuda saklayabilir, canınız çektikçe keyifle tüketebilirsiniz.
Dondurmasız Kakaolu Milkshake Tarifi Güncelleme
Dondurmasız kakaolu milkshake bizim evin vazgeçilmezlerinden. Yaza adım attığımız şu günlerde kaçınılmaz olarak yine canımız çekti ve yine kendimizi bu enfes tat ile ödüllendirdik. Bu sefer süt krema karışımını derin dondurucuda 1 gece beklettim. Sabah çıkarıp buzdolabına koydum, hafif çözülmesini bekledim. 2 – 3 saat sonra çok fazla çözülmemiş ama bulunduğu kaptan çıkarıp robota aktarabileceğim kıvama gelmişti. Bıçakla parçalara bölüp robota ekledim. Üzerine bal, kakao ve şekerli vanilini ekledim. En yüksek ayarda 2-3 kez, 3-4 saniye çekip, karıştırıp tekrar 3-4 saniye çekerek müthiş bir kıvam yakaladım. Gerçekten enfes oldular, yeni fotoğrafları da aşağıda ekliyorum. Tarifimi deneyenlerin yorum ve önerilerini bekliyorum.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]