Karışık Marmelat Tarifi için öncelikle ayvalarımızı kıllarından ayırarak (temizlenmesi zor olabilir, havuç soyucu ile temizlemenizi tavsiye ederim) temizleyip yıkıyoruz ve rendenin kalın tarafı ile ovuyoruz.
Daha sonra kırmızı eriklerimizi yıkayıp kabuklarıyla birlikte dövüyoruz, çekirdeklerini atıyoruz (bu yüzden kabukları ile kesip kırmızı renk veriyoruz), rendelenmiş ayva ile birleştirip bir tencereye koyuyoruz (ölçüyoruz) rendelenmiş ayvayı erik ve bir tabağa koymadan önce tencereye koyuyoruz çünkü bir kapta şekeri ölçüp ekliyoruz)
1 tatlı kaşığı su ekleyerek 20-25 dakika kaynatıyoruz bu sürenin sonunda suyunu salıyor ve yumuşatıyor. Bu noktada daha önce ölçtüğümüz şekeri ekliyoruz. Ardından karanfilleri, çubuk tarçını koyup kaynatmaya devam edin. Kısık ateşte 40 dakika ara sıra karıştırarak pişirin.
Ocaktan almadan 5 dakika önce yarım çay kaşığı limonu ekleyip 5 dakika kaynatıyoruz.
Bu marmeladı elma, şeftali gibi istediğiniz meyvelerle yapabilirsiniz. Rengi ve kıvamı güzel olan karışık marmelatımız hazır.
Soğuduktan sonra tarçın çubuklarını ve karanfilleri çıkarıyoruz, karanfiller çok önemli değil, yemek yerken görülüyor.
Kahvaltıda tereyağlı veya kremalı tost yiyebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]