Etli Göbek Yemekleri – En Sevdiğim Yemekler

Canımız enginar dolması istiyor ama enginar yaprağı bulamıyorsak ne yapmalıyız? Bir kase enginardan nasıl enginar eki yapacağımı düşünmeye başladım. Aradım ve kimse bu şekilde yapmadı.

Sonunda harika çıktı.. Şanslıydı. Yaprakları ile uğraşmadan aynı lezzetle kolayca yenir.Enginar severlerin ilgisini çeken bir tarif.

Limon suyunda satılan enginarları inceliyoruz. Kenarlarında sert kabuklar kalmışsa kesip yıkayıp çıkana kadar donduruyoruz. Beş dakika pişiriyoruz.

Bu sırada pirinçler pişene kadar pişiriyoruz.

Yarı haşlanmış pirinci kullanmamızın nedeni, içindeki suyu tam olarak ememeyeceği için canlı kalabilmesiydi. Hazırlamak için pilavınız varsa bir kaşık da kullanabilirsiniz.

Düz bir tavaya salçanın yarısını koyun, zeytinyağını ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Enginarları bir kaseye yerleştiriyoruz.

İçi için soğanı biraz kesiyoruz veya kesiyoruz. Yarım kaşık salçayı, haşlayıp sıktığımız pirinci, tuz ve karabiberi atıyoruz ve etli dövüyoruz. Enginar tabaklarına eşit şekilde toplar yapıp bölüyoruz. Hafifçe bastırın ve enginarlara yapıştırın.

Kıyma gelmesin diye su ekleyip yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Pişirirken bazen yemek sıvısını döküyoruz. Bir tabağa alıp dereotu veya maydanozla süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın