Hamsi Tarifi (Çok Kolay)

Kolay bir hamsi tarifi için,

Önce hamsileri yıkayıp kemiklerini ayıklıyoruz (isteyen kemikle temizlenebilir)

Hamsileri iyice yıkayıp süzgeçten geçiriyoruz,

Bu sırada yumurtaları bir çırpma teli ile kırıyoruz, bir kenara koyuyoruz, başka bir tabağa mısır ununu koyuyoruz ve balık tavamızın altını ve üstünü yağlıyoruz.

Şimdi iki hamsi alıp içleri birbirine bakacak şekilde bağlıyoruz, önce mısır unu sonra yumurtaya batırıp yağlanmış tepsiye diziyoruz, iki grup halinde yaptım.

Balığımız pişince tavamızın üst kapağını kapatıp orta pozisyonda ocağımızı açıp tavamızı ocağa alıyoruz.

5 dakika. Sonra bakıyoruz ve biraz kızarmışsa tavamızı ters çevirip bir parça daha koyuyoruz ve hazırladığımız salatayla birlikte yiyoruz.

Salata malzemelerini yıkayıp kuruttuktan sonra küp şeklinde doğrayıp tuz ve limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz.

Tekrar afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın