Pekin Ördeği Tarifi: Portakallı Lezzet

Çin mutfağının popüler lezzetlerinden olan Pekin ördeği, çıtır çıtır altın renkli derisi ve sulu sulu etiyle gerçek bir ziyafet yemeğidir. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz Pekin ördeği tarifi favori tariflerinizden olacak. Portakallı Pekin ördeği nasıl yapılır, merak ediyorsanız mükemmel bir sonuç vadeden tarifi sakın kaçırmayın.

Malzemeler

  • 1 adet pekin ördeği
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet portakal
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı köri

Pekin Ördeği Tarifi

  1. Ördeği derin bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar suda haşlayın.
  2. Haşlama sırasında oluşan köpükleri bir kaşıkla alın.
  3. Yaklaşık yarım saat haşladıktan sonra haşlama suyunu süzdürün.
  4. Bir kasede oda sıcaklığından biraz daha yumuşak tereyağı, 1 adet portakalın rendelediğiniz kabuğu ve portakalın suyunu biraraya getirip karıştırın.
  5. Ardından sarımsağı ezin ve tuz ve baharatlarla birlikte sosa ekleyin.
  6. Fırın kabına ördeği yerleştirin ve üzerine sosu döküp bir fırça yardımıyla tüm yüzeyine yayın.
  7. Fırın kabını hava almayacak şekilde önce yağlı pişirme kağıdı ile ardından alüminyum folyo ile sıkıca sarın.
  8. 200 derece fırında yaklaşık 3 saat pişirin.
  9. Sürenin sonunda alüminyum folyo ve yağlı kağıdı çıkarın ve üzeri kızarana dek 15 – 20 dakika daha pişirin.
  10. Fırından alın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra yanında bol yeşil salata ve pirinç pilavı ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın