Trakya Köyü Erişte Tarifi Malzemeler
- 3 su bardağı erişte
- 4,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı soğuk su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı rendelenmiş kuru peynir veya rendelenmiş kaşar peyniri
Trakya köyü eriştesi tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Su ve yağı bir tencereye alıp kaynatın.
- Erişteleri ve tuzu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Tereyağını pişirmeye yakın bir tavada eritin.
- Haşlanan makarnanın içine bir çay bardağı soğuk su ekleyerek suyunu süzün.
- Biraz kaynatın ve altını kapatın.
- Yanmış tereyağını ekleyip karıştırın.
- 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
- Servis ederken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konur. Afiyet olsun.
Resimli Trakya köyü şehriye tarifi
Bu Trakya Köyü Eriştesi yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]