bütün ıslak kek

Tam bir ıslak kek tarifi için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı kakao (koyu kakao yoksa normal kakao da kullanabilirsiniz)
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un

sosu için

  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
Komple Nemlendirici Kek tarifi nasıl çalışır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Yumurta ve şekeri bir karıştırma kabına alın ve karışım köpük köpük olana kadar çırpın. (Yumurtalar oda sıcaklığında olursa kekiniz daha iyi kabaracaktır.)
  2. Süt, vanilya ve yağı ekleyip tekrar çırpın.
  3. Daha sonra elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip malzemeler karışana kadar çırpın.
  4. Kek hamurumuzu yağlanmış tepsiye (tepsi 600 gram yani 25-35 cm) dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
  5. Sos için tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte 2-3 dakika kaynatın ve kenara alın.
  6. Soğuyan sosu kek dilimlerinin üzerine dökelim en az 2 saat bekleyip servis edelim (dekorasyonu size kalmış). Afiyet olsun😋.

Resimlerle dolu ıslak kek tarifi

Tam kıvamında ıslak kek ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın