Merhabalar, herkesin severek yiyeceği ferahlatıcı bir Ramazan şerbetinden bahsediyorum. Yurtdışında satılan ramazan şerbetleri deli şeker içermez. Şeker gayet iyi. Büyük ya da küçük, herkes onu sevecek.
İşin bir de sağlık tarafı var. Bu şerbet metabolizmayı geliştirir. Çünkü İbrahim Saraçoğlu’nun Ramazan şerbetinin en önemli parçası olan tilya tedavisinde ısrar ettiği zayıflama çayı olarak da kullanılan kuşburnu, tarçın ve ebegümeci vardır. ve bitki uzmanları.
Sindirime yardımcı olan bir Ramazan Şerbeti tarifi için önce suya şeker ekleyin. Şeker eridiğinde kuşburnu atın. Ama detaylar burada. İbrahim Saraçoğlu, kuşburnunun zayıflığını göstermesi için tohumların ortaya çıkması gerektiğini söyledi. Bu nedenle kuşburnu çekirdeklerini ikiye bölebilir veya biraz ezebilirsiniz.
Tarçın ve karanfili kuşburnuyla birlikte tencereye atın.
Su kaynayınca ebegümeci ekleyin. 1-2 dk. Ardından tencerenin altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Soğuyunca tohumları buzdolabında saklayın.
Serinletici bir içecek olan iftarınızın tadını çıkarın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]