Çıtır Patates Kızartması Tarifi Malzemeler
- 4 patates
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Çıtır çıtır patates kızartması tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Patatesleri çubuklar halinde ince dilimler halinde kesin.
- Yarım saat kadar su dolu bir kapta bekletin.
- Yağ tavaya alınır ve ısıtılır.
- Patatesler sudan çıkarılır, kurutulur, tuzlanır ve kızgın yağa atılır.
- Kenarları çok açık kahverengi olana kadar kısık ateşte kızartın.
- Dilerseniz aynı yağda kabak ve biberi de kızartabilirsiniz.
Çıtır çıtır patates kızartması tarifi
Çıtır Patates Kızartması yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]