Safranlı Pirinç Tarifi için önce pirincimizi yıkayıp sıcak suda bekletelim ve tuzumu ekleyelim.
Pirinci beklerken üç bardak sıcak suyun içine 1/2 tatlı kaşığı safranı koyalım (biraz koyulursa rengi daha belirgin olur sanırım bir dahaki sefere bir tatlı kaşığı safran ekleyeceğim) sıcak su , içine koyduğumuz safranı beş dakika kaynatalım. Kaynatmak yeterli o zaman sıvı yağımızı tenceremize dökelim pirinci güzelce yıkayıp nişastasını ayıklayabilirim.
Pirinci bir tencereye alıp kızartalım, safran suyunu ince gözlü bir süzgeçe koyalım, kaynayınca daha az su ile dolduralım, üç bardağa tekrar dolduralım, pirincin üzerine dökelim, tuz ekleyelim, çevirelim. altta altın ve pişmesini bekliyor.
Suyu bitince yere koyalım ve tencereyi masa örtüsü ile saralım. Biraz dinlenip servis edelim.
Safranı araştırdım ve sizinle paylaşmak istedim.
Safran birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Örneğin, safranı ruh sağlığı için yoğun bir şekilde kullandılar. Safranın antioksidan özelliğinden dolayı mideye iyi geldiğini okumuştum.
Safran potasyum açısından zengin olduğu için kan dolaşımına yardımcı olur.
Safran da cilt için çok faydalıdır. Safran Türkiye’de de Safranbolu’da üretilmektedir. Ağırlıkça dünyanın en ucuz baharatı olan safran, güneybatı Asya’dan geliyor. İlk olarak Yunanistan çevresinde yetiştirildi. 0.000 çiçekten sökülebilir. Ağırlığının 100.000 katı su emer. Safran baharatları acı bir tada ve iyodoform veya saman benzeri bir kokuya sahiptir. Konulduğu tabaklara altın sarısı bir renk katar ve krosin adı verilen karotenoid pigment içerir.
Bu, web sitenizi dünyanın en çok aranan web sitesi yapar. Tıpta da kullanılır. .
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]