Kurabiyeleri yapmak için önce kekin içini hazırlıyoruz.
Doğradığımız eti metalin içine koyuyoruz, yıkayıp suyunu süzüyoruz, bir tencereye alıp soyduğumuz tüm soğanları etin arasına alıp kapağını kapatıp önce eti kızgın ateşte pişiriyoruz.
Biriken köpüğü alıp ocağı indirip eti pişmeye bırakıyoruz.
Bu sırada başka bir tencereye patates ve havuçları alıp sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Et sulanacak, kaynadıkça suyunu salacak ve ısınacaktır.
soğanı zar
Kızarmış ete sıvı yağ ve soğanı ekleyip koyuyoruz.
Pişmiş havuç ve patatesleri kesin
Ete şeker ve tuz ekleyin.
Patatesleri ve havuçları ekleyin ve ara sıra karıştırarak 1/2 dakika kızartın.
Konserve bezelyeleri bir süzgecin içine dökün ve yıkayın, ete 6-7 yemek kaşığı et ekleyin, iki kez çevirin ve etin altını kapatın.
Karabiber ve kekiği ekleyip karıştırın
Pişen kekin içini orta ısıda soğutuyoruz.
Milföy hamurunu tezgah üzerindeki derin dondurucudan çıkarıp oda sıcaklığında eritiyoruz.
Her kekin üzerine et karışımını koyuyoruz ve diğer köşeleri zarf gibi birleştiriyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ve alt kısmına bağladığımız parçaları koyuyoruz.
Yumurtanın sarısını ayırıyoruz, biraz tuz ekleyip karıştırıyoruz ve üzerine fırça yardımıyla otları koyuyoruz.
Üzerine çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 200 C’de altın sarısı olana kadar pişirin.
Cipsli börek hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]