Susuz Demlenmiş Kahve tarifi için kahveyi normalden daha büyük bir kapta demlemenizi tavsiye ederim. Tuzlu su nedeniyle kahve, normal su ile demlenen kahveden daha fazla fermente olur.
Bir cezveye tuzlu su, nutella ve Türk kahvesini koyup karışımı ocağa koyalım.
Kahveyi nutella eriyene kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Nutella eriyip tüm malzemeler karışınca düşük ısıda kahveyi karıştırmadan yüzeyi koyulaşıp köpürene kadar pişirmeye devam edelim.
Kahve yeterince kabarınca üstteki köpüğü kaşıkla kıralım ve fincanlara bölelim. Köpük bitince kahveyi bir kez daha kaynatalım ve köpüğü söndürmeden tüm kahveyi yavaş yavaş fincanlara dökelim.
Ardından kahveyi dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Fincanın kenarına çikolata sosu sürüp üzerini hindistan cevizi ile kapladım.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]