Mantar çamuru için,
Soğanları soyup yıkayalım ve 1/2 ayda doğrayalım. Yağı bir tavaya alıp ısıtalım, kızgın yağa soğanı ekleyip kavuralım. Soğan yanarken biberleri yıkayın ve ince halkalar halinde serpin, yumuşak soğana ekleyin ve beş dakika pişirin. hadi kurulayalım.
Onlar kızarırken mantarların kabuklarını hızlıca soyup saplarını kırmadan güzelce keselim.
Kavrulan soğan ve biberlerin üzerine hazırladığımız mantarları ilave edelim, sarımsakları soyup biraz karıştırıp karışımı ilave edelim ve mantarlar suyunu bırakana kadar kavuralım.
Bu durumda okumayı kolaylaştırmak için eski çamuru karıştırmamız gerekiyor.
Mantarlı harcın kavurma işlemi bitti, ocaktan almadan baharat ve tuz ekleyerek karıştıralım. Tekrar pişirelim, ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Çamur soğurken hamuru yoğurmaya başlayalım.
Hamuru için margarin, yumurta sarısı, tuz ve yoğurdu bir karıştırma kabına alın ve karıştırın.
Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Çok zor bir haç bulmalıyız. Bunun için gerekirse daha fazla un ekleyebilirsiniz.
Hamur hazır olunca biraz un ile tart kalıbı büyüklüğünde açalım (İnce hamur için büyük boy borcam kullandım siz istediğiniz kalınlıkta istediğiniz kalıba göre hamuru hazırlayabilirsiniz)
Tepsiye serptiğimiz hamuru çatalla bir çok kez delelim (eğer hamuru açmazsanız delik açmanız önemlidir, daha fazla kabaracaktır) Hazırladığımız tepsiyi dondurucuya koyalım.
Daha sonra fırını 180°C de açıp 10 dakika dinlendirdikten sonra tepsiyi sıcak fırının içine dolaba koyup 15 dakika dinlendirelim.
Tart hamurunda kızarma başlayınca yumurtayı derin bir kapta çırpalım, tuz ve kremayı ekleyip iyice karışana kadar çırpalım, mantarların çamurunu demledikten sonra karışımı dökelim ve karıştıralım.
Tatlı mantarlı muhallebi hazır olunca tartı fırından çıkaralım, çamuru dökelim ve yayalım, sonra tekrar fırına atalım.
Kişi ısınana kadar yaklaşık 25-30 dakika. Hadi pişirelim.
Kaşar peynirini ocağa alıp kişinin üzerine serpip tekrar pişirelim.
Peynir eriyip rengi dönünce fırından alıp ısınmaya bırakabilirsiniz. Kişin tadı soğukken bile çok güzel, servis sıcaklığını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]