Tam boy simit tarifi malzemeleri
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı Mahlab (isteğe bağlı)
- 1 yumurta sarısı (beyazının dışında)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- İstenilen ölçüde un (ortalama 3 su bardağı tekstüre)
Tam boy denizanası simit tarifi nasıl hazırlanır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Hamur için un hariç diğer malzemeleri bir karıştırma kabına alıp karıştıralım.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan parçalar alıp şekil verelim.
- Önce ayırdığımız yumurtanın beyazını, ardından kavrulmuş susamları dökelim ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyalım.
- Tüm malzemeleri bu şekilde hazırlayalım ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
hayır:
1- Kavrulmuş susam kullanın.
2- Susamları bir tavada rengi dönene kadar kavurun. Bu şekilde daha lezzetli.
CARE CARE TAM BOYUTLU SİMİT MUM tarifi fotoğraflı
Kıyir Kıyir’in uzun metrajlı senaryosu Kandil Simidi, ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]