Hasan Paşa Köfte Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

Hasan Paşa Köfte Tarifi, Hasan Paşa Köfte Nasıl Yapılır?

Kıymamızı bir kaseye alıp üzerine 1 adet soğanı ardından 1 yumurtayı eziyoruz.

Damak zevkinize göre galeta unu,tuz,karabiber ve kimyon serpip hazırladığımız etlerden yumurtaları güzelleşinceye kadar parçalayıp elimizde yuvarlarız.

Elimizi biraz ıslatıp başparmağımızla köfteleri çıkarıp tabak şekli veriyoruz. Bulaşıkların küçük olmamasına dikkat edin çünkü pişince küçülür.

Yağlanmış tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında köfteleri kızarana kadar pişirin.

Diğer yandan patatesleri soyup yıkadıktan sonra 3-4 parçaya bölüyoruz. Patatesleri derin bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakın. Yumuşak patatesleri süzün ve bir çatalla ezin. Patatesler kavrulurken üzerine tereyağı ve sütü ekleyip güzel bir püre haline gelene kadar çırpma teli ile karıştırıyoruz.

Kızarmış eti fırından çıkarıp hazırladığımız patates püresini bir kaseye alıyoruz. Sonra tekrar fırına koyun ve beş dakika pişirin. Pişenlerin üzerine yeteri kadar kaşar peyniri serpiyoruz.

Domates sosu için küçük bir bardağa salçayı koyuyoruz ve salçayı eritecek kadar su ekliyoruz.Bir dakika kaynattıktan sonra sosumuzu etin kenarlarına döküyoruz. Ardından tekrar fırına verin ve altın sarısı olana kadar pişirin.

Hasan Paşa Köftesini sıcak servis ediyoruz.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın