Kandile’nin Özel Puf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 poşet kabartma tozu
- Arzuya göre un (yaklaşık 3 – 3,5 su bardağı un)
yağda kızartmak;
- Sebze yağı
Kandile’ye özel puf böreği tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle yumurtaları, yoğurdu, suyu ve zeytinyağını bir karıştırma kabına alıp karıştıralım.
- Ardından sirke, tuz, un ve kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- Bir tavaya yaklaşık 1 su bardağı zeytinyağını koyun ve ocağı açın.
- Yağ ısınırken hamuru merdane yardımıyla açalım ve bardağa şekil vererek keselim.
- Son olarak oluşan hamuru kızgın yağda kızartarak kızartalım. Afiyet olsun.
Fotoğraflı Puf Böreği’nden Kandile özel tarifi
Kandile Özel Puf Piş Piş yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]