Bütün Çiğ Pasta Tarifi

Mükemmel bir çiğ kek yapmak için önce hamurumuzu hazırlıyoruz.

Unu bir kaba alıp sirke, yağ ve tuzu ekliyoruz. Yavaş yavaş su dökerek hamuru yoğuruyoruz.

Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin

Kıymayı bir kaseye alıyoruz, soğan koyuyoruz

Tuz, karabiber ve suyu ekleyip yoğurun

Hamuru ellerimizle yoğurup rulo haline getiriyoruz, 24 parçaya bölüyoruz.

Elimizde yuvarlayarak 24 beze elde ediyoruz.

Yuvarlak bir şekilde iğne ile açıyoruz.

Kıyma harcının yarısını koyup yarım ay gibi kapatıyoruz.

Rulet veya çaydanlık yardımıyla hamuru kenarlarından kesip stabil hale getiriyoruz.

Kenarlarına çatalla bastırın

Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.

Açarken çok unla açmıyoruz, çok un yağın yanmasına yardımcı oluyor.

Bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtıyoruz orta ateşte kızdırıyoruz.

Kızaran börekleri kağıt havlu ile bir tabağa alıyoruz.

Yanında bir bardak çay veya bir bardak ayran ile servis ediyoruz.

Bütün bir çiğ kek hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın