Dışı Tatlı İçi Yumuşak Soya Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Gerekli hamuru bir kapta birleştirip yoğuralım ve ele biraz yapışacak bir hamur elde edelim.
O halde 8 eşit bezeye bölelim.Dört parça gibi iki farklı bar yapacağız.
Tepsi büyüklüğünde bezeleri açıp aralarına eritip soğuttuğumuz yağ karışımını dört kat olacak şekilde yayalım.
Üst hamurunu yağlamadan elimizle iyice açalım ve üzerine sıvı yağ koyup rulo şeklinde saralım.
Bezemizi bu şekilde kapatalım ve bir saat dinlendirelim.
Kalan bezeleri çok kalın veya çok ince olmayacak şekilde elimizle açalım ve üzerlerine yumurta sürüp çatalla şekil verelim.
Daha sonra önceden ısıtılmış 200 C fırında altı ve üstü eriyene kadar pişirelim.
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Üst Topuz hazır.
Herşey gönlünce olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]