Islak kekin görünümü keke benzemesidir. Kahve ile çok popülerdirler.
Genellikle kekten yapılan karışımdan ayrılarak dökülür. Ancak içinde çiğ yumurta ve pişmemiş un olduğunda hoş olmayan bir tat oluşur. Bu tarifte öyle bir şey yok. Kısa sürede pişen sos kekin lezzetini arttırır. Şeker ve et suyu iyidir.
Keklerde en iyi sonucu almak için yumurta ve şekeri çırptıktan sonra katı ve sıvı malzemeleri karıştırıp ekleyin.
Orjinal Nemli Tarif ile başlamak için önce kek için yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Şekeri bu şekilde eritiyoruz. Süt yağı ekliyoruz. Un, kakao, vanilya kabartma tozunu koyup kek hamurunu yapıyoruz. Yuvarlak kalıbımızı yağlayıp kek harcını döküyoruz. 170 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Kürdan testi yapıp çıkarıyoruz. 25 dakika sonra kontrol edin İşin püf noktası sünger gibi çok fazla kızarmayacak!
Bu sırada sos malzemelerini ekleyip pişiriyoruz. Son kremayı ekleyip birkaç adımda kapatıyoruz. Kekin üzerine şiş ile delikler açıyoruz. İşin püf noktası hiç sıcak kalmak!
Sosun bir kısmını ayırın ve kalanını kekin üzerine eşit şekilde yayın. Biraz kıvam alınca ayırdığımız sosu tekrar kesip sarıyoruz. Böylece sos kekin üzerinde bir numara gibi kalınlaşır!
Buzdolabına alıp dinlenmeye bırakıyoruz. Kuruması için yayın. Servis ederken üzerini fındık, damla çikolata ya da meyve ile süslüyoruz.
Malzemeler yeterli.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]