Patlıcan ve et ile hazırlanan Ali Nazik Kebap, Gaziantep yöresinin en sevilen tariflerinden biridir. Kökeni Osmanlı İmparatorluğuna kadar uzanır. Protein ve lif açısından zengin bir besindir. Dana eti yerine et ve sebze ile hazırlanabilir. Bir tür kebapları var. Patlıcan ve etin muhteşem uyumu sofralarınızı süsleyecek ve damak zevkinizde iz bırakacak. Pişirme fikirleri ve püf noktaları ile Ali Nazik Kebap nasıl yapılır.
Közlendikten sonra patlıcan sıcakken bir kaba alınır ve kapağı kapatılır. Bu şekilde kolayca soyulur. Patlıcan sıcakken yoğurt eklenir. Aksi halde sıcakken koyarsanız yoğurt sulanacak ve tadı değişecektir.
Ali Gentle Kebap fırınında patlıcanları kavurmaya başlayalım. Dilerseniz mangalda veya ocakta yapabilirsiniz.
Kıymayı tavaya alalım. Suları buharlaşana kadar pişirelim. Suyu çekildiğinde tereyağını ekleyin ve iyice kızartın. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Kapatalım.
Diğer taraftan bir tavada biberleri kavuralım. Domatesleri iki gruba ayırıp pişirelim.
Kızarmış patlıcanı soyun ve ince doğrayın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın. Sarımsakları ezin ve yoğurda ekleyin. Yoğurt ile patlıcanı karıştırın. Servis tabağına yerleştirin. Üzerine biraz dana eti koyalım. İnce kıyılmış maydanoz serpin. Biber ve domatesle süsleyin.
Ali Nazik Kebap servise hazır. Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]