Misafirlerinizin severek yiyeceği tam boy yoğurtlu tatlı tarifi



Yoğurt tatlısı az malzeme ile yapılan Türk mutfağının tatlı ve hafif tariflerinden biridir.

Şerbetli tatlılar, birkaç dilimden sonra birçok insanda baş ağrısına veya mide ekşimesine neden olur. Ancak yoğurt tatlısı, giderken yemenizi sağlar. Çünkü malzeme çok hafif. Diğer şerbetli tatlılar gibi çok az yağ kullanılan bu tarif kısa sürede hazır.

Yapması kolay bu tarif, tatlı krizinize son verirken sizi mutlu edecek. Üstelik dekorasyon tamamen size kalmış. Hindistan cevizi, tropikal lezzet, meşhur Anadolu fıstığı veya meşhur afyon kreması ile süsleyerek harikalar yaratabilirsiniz.

Bu yoğurt tatlısını denediğinizde umarız beğenirsiniz. Afiyet olsun!

Dersler

  • 3 yumurta
  • 4 su bardağı şeker (bir fincan Türk kahvesi)
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet kabartma tozu
  • 6 su bardağı un
  • yarım limon suyu

Şerbet malzemeleri

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı içme suyu

en iyi malzemeler

  • Hindistan cevizi
  • fıstık tozu
  • cömert

yapılışı

Öncelikle yumurta ve şekeri bir karıştırma kabına alın ve karışım köpürene kadar çırpın. Ardından yoğurdu ve eritilmiş tereyağını ekleyin. tekrar kazandı. Ardından limon suyu, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir dokuya sahip olan harcı tereyağı ile yağlanmış orta boy bir fırın tepsisine aktarın.

175 dereceye ısıtılmış fırında kürdan testinden geçene kadar pişirin.

Bu arada şeker ve suyu şurup kabına aktarın. Şeker eriyene kadar kalbim. Kaynamaya başlayan şerbeti düşük ısıya alıp 20-25 dakika kaynamaya bırakın. Süre sonunda ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Fırından çıkardığınız yoğurtlu şekerin üzerine ılık şerbeti dökün ve şekerin şerbeti çekmesini bekleyin. Şuruplu tatlıyı buzdolabına koyun ve 2-3 saat dinlendirin. Süre sonunda üzerinde istediğiniz dekorasyon ile sunun.

Yorum yapın