Milföy hamuru tarifi için malzemeler
Hamuru hazırlamak için:
- 1 küçük paket kuru maya
- 1 çay kaşığı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yumurta (hamurun sarısını fırçalayın ve beyazını hamurun içine koyun)
- 4,5 su bardağı un
Orta katlar için
- 200 gram eritilmiş tereyağı veya ghee
içindekiler
- peynir
Pamuklu hamur aromalı puf böreği nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Harika bir börek mutlaka denemelisiniz, bu hafta ikinci kez pişirip buzluğa atıp misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
- Öncelikle karıştırma kabına kuru maya ve ılık suyu ekleyip karıştıralım. Sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyelim, unu da ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
- Hamuru dört eşit parçaya ayırıp yuvarlayalım.
- İlk bezeyi normal bir hamur büyüklüğünde açalım.
- Bir kenara koyalım.
- İkinci bezeyi de aynı şekilde açalım ve üzerine erimiş yağı fırça ile ovalayalım ve birinci hamuru yağ ile yağladığımız hamurun üzerine fırça ile fırçalayarak yerleştirelim.
- Yufkayı rulo yapıp bıçakla 12 eşit parçaya bölelim ve kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayalım, yağın biraz sertleşmesi için buzdolabında 15 dakika dinlendirelim.
- Çıkarıp kesik uçlarını elimizle yapıştıralım, çay tabağı büyüklüğünde bastırıp açalım, ortasına peynirli harcı koyup ağzını kapatıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerini bir bezle kapatalım ve yarım saat maya tepsisi yapın.
- Üzerine yumurta sarısını hamurun üzerine hafifçe bastırmadan yayın.
- 180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Tarifi çok kolay ama yazıyı biraz uzun yapınca iyi okuyun derim. .
Fotoğraflı pamuk pasta lezzet pasta tarifi
Puf böreği ile tatlandırılmış pamuklu börek ilk olarak Urfa Haber – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]