Sahte Boyoz Pasta Tarifi – Tatlılarım

İzmir boyozu evde yapmak isteyenler için sahte boyoz tarifi. İzmir ilinde bulunan boyoz tarifini hazırlanan yufkadan çok faydalı bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Dışı çıtır, içi yumuşak, tadı tatlı. İsteyen hiçbir şeye sahip olamaz ama benim tavsiyem peynirli olanlar için. Ben yağ olarak tereyağı kullandım. Dilerseniz tereyağ veya zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Kolaylık olması açısından kurabiyeleri bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilir, ertesi gün pişirebilir ve sıcak olarak yiyebilirsiniz.

Önce yağımızı eritelim. Derin bir kapta yağ ve suyu karıştırın.

Bir adet yufkayı düz bir zemine yerleştirelim. Üzerine 4-5 yemek kaşığı su-yağ karışımı dökün. her yerini yıkıyorum. O halde hamuru haşlayalım. D harfine benzer bir şekil elde edelim. Tekrar 1-2 kaşık sostan dökelim. Daha sonra bıçak yardımıyla hamuru 4 eşit üçgen parçaya ayıralım. Elimizdeki üçgen parçanın ana kenarına peyniri yerleştirelim. Rulo şeklinde saralım ve çiçek hamuru gibi saralım.

Hamur bitene kadar bu işlemi yapalım. Küçük yuvarlak borcuma boyozları sıkı bağlayalım. 1 su bardağı su koyalım. O halde boyozların üzerine tuzlu su dökelim. 1 gece buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Ertesi gün malzemelerin çoğunu tüketmiş olacak. Boyozları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine düzenli aralıklarla hazırlayalım. 1 yumurta sarısına 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip çırpın. Boyozların üzerinde yıkayalım.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Sahte boyoz keki servise hazır. Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın