Mumbar Köfte Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

Çoğumuz mumbarı biliriz. Hatay yöresinde yapımı zor ama bu çok farklı lezzetli bir yemek, yeğenim ile ilk defa Mumbar köftesini denedik. Egzotik olduğunu bildiğimiz etin lezzetine lezzet katılmış diyebilirim.

Mumbar Köfte Tarifi için kasabımızdan yıkanmış mumbarımızı alıp evde sirkeye batırıp dışını güzelce yıkadıktan sonra içini değiştirmenin kolay bir yolu var; Çeşmenin ağzına ve içindeki mumun kenarına koyup suyu açarsak kendi kendine döner.En iyi tuzlu su ile yıkadıktan sonra su yardımıyla yeniliyoruz. , ters çevirip süzgeçe alıyoruz ve içinde hazırlamaya başlıyoruz.

Kıymamızın yağlı olması önemli, yağlı değilse mangalda kuruyacaktır. Yarım kilo dana etine damak zevkinize göre tuz ve karabiber kimyon ekliyoruz.

Sarımsaklarımızı ezip içine atıp güzelce ovuyoruz.

Kıyma makinesinin ağzına sosis aletleri koyuyoruz ve aletlere boş mumlar koyuyoruz. Eti makinenin üstüne koyuyoruz ve makinemizi çalıştırıyoruz.

Kıyma ile istediğiniz büyüklükte doldurup kendiniz yuvarlayın, doldurmaya devam edin, tekrar çevirin (sosis gibi) Mumbar bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.

Başı bağlarız ve yanıcı olmayan bir gıda kablosuyla bitiririz. Daha sonra sıcak suda yaklaşık 15 dakika kaynattıktan sonra süzüyoruz.

Bu sırada mangalı yakıyoruz; Mangalda biraz kavrulunca hemen alıp soğumadan yiyoruz.

Mumbar Köfte hazır.

Biraz zor olsa da güvenilir bir kasaptan mumbar temin edebilirseniz deneyecek olanlar için kolay olacaktır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın