Türk mutfağının en farklı pasta tariflerinden biri Kırma Böreği! Hemen hemen her pastanede veya pastanede bulamazsınız. Çünkü tamamen farklı! İçinde harika bir beşamel sos ve kaşar peyniri olan tavuk var.
Börek genellikle kahvaltıda veya çayın yanında yenir. Ancak sunacağımız bu tarif, dünyaca ünlü taş mutfaktan sarımsaklı ekmeğin yanı sıra domatesli ve zeytinli ekmek yapacak.
Kahvaltıda, çayın yanında veya akşam yemeğinde tüketebilirsiniz. Üstelik hazırlaması da çok kolay. Bu Chicken Crumb Pie tarifini denediğinizde umarız beğenirsiniz. Afiyet olsun!
Dersler
- 2 adet hazır yufka
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harç bileşenleri
- 200 gr haşlanmış tavuk
- 1/2 çay kaşığı çekilmiş ceviz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kişniş
sos malzemeleri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 200 ml) süt
- 2 diş sarımsak
- ceviz
- karabiber
en iyi malzemeler
- 100-150 gram çedar peyniri / çedar peyniri
yapılışı
İç harcı için ilk olarak haşlanmış tavuğu ızgarada pişirin. Ardından dövülmüş fındık ve baharatları ekleyip karıştırın.
Patates cipsinin ilk parçasını kıvırın ve yağlanmış bir fırın tepsisine soğutun. Ardından sıvı yağ ile yağlayın. İkinci folyo da aynı şekilde buruşturulur ve soğutulur. Yeniden yağlamadan sonra, iç bulamacı eşit olarak dağıtın.
Yağı tencereye aktarın. Eriyen tereyağına unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından sütü azar azar ekleyip karıştırın. Bir tutam tuz ve karabiber ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar ocaktan alın, ezilmiş sarımsağı ekleyin ve karıştırın. Bitmiş sos ilk sıcaklığına ulaştığında tavuğun üzerine yayın. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini veya ince dilimlenmiş kaşar peynirini yayın.
180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.