Tam boy mısır ekmeği

Tam boy mısır ekmeği tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 yumurta
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 3 su bardağı mısır unu
  • ½ su bardağı tam buğday unu (normal)
  • 1,5 su bardağı su (sıcağa yakın)
Tam boy mısır ekmeği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

Hoş geldin 🌻.

  1. Öncelikle yumurta, süt ve zeytinyağını hamur kasesine alalım.
  2. Tuz ve pekmezi ekleyip kürekle çırpın.
  3. Daha sonra un, kabartma tozu ve mısır ununu ekleyip hamuru elde ediyoruz ve biraz sertleşeceğinden korkmayalım.
  4. Daha sonra 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip hamur ele yapışan bir kıvam alana kadar karıştırın.
  5. Yağlı kağıtla çok sevdiğimiz kelepçeli kalıbımıza dökelim.
  6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika altın sarısı olana kadar pişirin.
  7. Bu harika ekmeği ister sıcak, ister ılık, ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Hoşgeldiniz 🌼Tarifimi beğendiyseniz beni takip etmeyi unutmayın arkadaşlar 🧡.

Fotoğraflı tam boy mısır ekmeği tarifi

Mısır ekmeği haberi ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın