Tam boy mısır ekmeği tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı süt suyu
- 1 yumurta
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 3 su bardağı mısır unu
- ½ su bardağı tam buğday unu (normal)
- 1,5 su bardağı su (sıcağa yakın)
Tam boy mısır ekmeği tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Hoş geldin .
- Öncelikle yumurta, süt ve zeytinyağını hamur kasesine alalım.
- Tuz ve pekmezi ekleyip kürekle çırpın.
- Daha sonra un, kabartma tozu ve mısır ununu ekleyip hamuru elde ediyoruz ve biraz sertleşeceğinden korkmayalım.
- Daha sonra 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip hamur ele yapışan bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Yağlı kağıtla çok sevdiğimiz kelepçeli kalıbımıza dökelim.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika altın sarısı olana kadar pişirin.
- Bu harika ekmeği ister sıcak, ister ılık, ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Hoşgeldiniz Tarifimi beğendiyseniz beni takip etmeyi unutmayın arkadaşlar .
Fotoğraflı tam boy mısır ekmeği tarifi
Mısır ekmeği haberi ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]