Güllü Turta Tarifi Malzemeler (Çıtır)
- 2 su bardağı ılık su
- 5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
aralarında sürmek için;
- 100 gr tereyağı (margarin)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
iç harç için
- 3 patates
- kırmızı biber
- karabiber
- tuz
Güllü börek tarifi (çıtır) nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle hamurumuz için malzemelerimizi alıp yoğuralım.
- Çok katı olmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu mandalina büyüklüğünde keselim ve yarım saat dinlendirelim.
- Daha sonra yorgan hamurumuzu küçük açalım.
- Arasına sıvı yağ karışımını ve erittiğimiz sıvı yağı koyup tepsiye diziyoruz (üzerini çorba ile kapatalım).
- Bir saat dinlenen hamurumuzu elimizle çekerek açalım, iç harcını dökelim ve gül şeklinde saralım.
- Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu koyalım.
- 180 derecelik fırında ters çevirerek pişirelim. Kim deneyecekse eline sağlık. .
Resimli gül böreği tarifi (çıtır)
Gül Böreği yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]