Tart tavasında incirli turta tarifi için malzemeler
kek için
- 1 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı süt suyu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 poşet vanilya şekeri
- 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
yukarı;
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı soğuk süt
incir sosu için
- 7 – 8 taze incir
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı süt
- keki ıslatmak için yarım su bardağı süt
Tart kalıbında incirli turta tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Bismillahirrahmanirahim.
- Tarifimize pastayı yaparak başlayalım.
- İlk önce şeker ve yumurtaları çırpın.
- Yarım su bardağı sıcak su ekleyip çırpmaya devam edin.
- Kalan malzemeleri de ekleyip hafif unlanmış ve yağlanmış tart kalıbına hamuru dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında (180°C) 25 dakika pişirin.
- Kek fırındayken krem şantiyi hazırlayalım ve buzdolabına kaldıralım.
- İncir sosumuzu yapmak için soyulmuş incirleri rondodan çıkaralım.
- 2 yemek kaşığı sütte erittiğimiz nişastayı ve şekeri tencerede aldığımız incir püresine ekleyelim.
- Kıvam aldığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Fırından çıkan keki yarım bardak sütle kaşık yardımıyla ıslatalım.
- Soğuyan kekimizin üzerine önce krem şantiyi sonra incir sosunu dökelim.
Nefis incir pastamız hazır. Deneyen herkese bol şans .
Fotoğraflı tart kalıbında incirli turta tarifi
Tart kalıbında incirli turta ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda ortaya çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]