Yumuşak Tarif (çoğunlukla)

Herkese merhaba, bugün kısa sürede hazırlanabilecek verimli bir açılış planım var. Denemenizi tavsiye ederim, gerçekten çok güzel!!

Yumuşak Tarifler için mayalanmaya başlıyoruz, 3 su bardağı ılık sütü ısıtıyoruz, 3 yemek kaşığı toz şeker ve 1,5 yemek kaşığı tuzu ekleyip çırpma teli ile karıştırıp köpürtüyoruz.

Derin bir kaba alıp sıvı yağı ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz (Unun tamamından 8-8,5 su bardağı ekledim ölçüler unun kalitesine ve yumurtanın büyüklüğüne göre değişiyor yani kontrollü bir şekilde ekleyin)

Üzerini örtüp 40 dakika demlenmesine izin verin.

Ceviz şeklinde parçalar kesip elimizle uzun şekiller yapıp katladık.

Üzerine süreceğimiz yumurta sarısına biraz sıvı yağ ekliyoruz kekimizin rengi güzel olsun.

Tepside 15 dakika ısınmasını bekleyin ve önce fırını 150 C’ye ısıtın. Drenajı fırına yerleştirdikten sonra 175 dereceye 10 dakika koyalım ki içi yavaş yavaş pişsin.

İyice kızarttıktan sonra fırından çıkaralım, üzerini kuru bir bezle örtelim, sıcakken afiyetle yiyebilirsiniz. 😊

Bu ölçüler ile telleri açmak için iki tepsi alabilirsiniz, deneyecek olanlara hayırlı olsun ♥️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın