Kavun Reçeli Tarifi – Tariflerim

Organik karpuzdan kavun reçeli tarifi, karpuz reçeli nasıl yapılır?

Karpuzu dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın ve her karpuz diliminden bir inç kalınlığında dilimler kesin. Kalan parçanın kabuğunu çıkarın ve istediğiniz kalınlıkta kesin. Dilimlerinizi bir kaseye koyun.

Başka bir kapta su, kabartma tozu ve dilimlenmiş karpuzu karıştırın. 1 gece soğutun.

Ertesi gün karpuz dilimlerini güzelce yıkayıp süzün.

Süzülen kavun dilimlerini, şekeri, karanfilleri, tarçın çubuklarını bir tencereye koyun ve ateşe koyun.

Öncelikle yüksek ateşte kaynamaya başlayınca köpüğünü alarak kısık ateşte pişirin.

Limon suyunu dibine yakın koyun, biraz kaynatın ve sıcak kavanozları doldurun, kapaklarını sıkıca kapatın ve kapatın.

Ertesi gün kavun yumurtalarını reçelden çıkarın.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın