2 çay bardağı pirinç, nişastasız anne usulü sütlü pilav tarifi



Sütlaç en ünlü Türk tatlılarından biridir. Ayda bir bile olsa hemen hemen her evde yapılır. Çünkü insanın tatlı ihtiyacını giderirken aynı zamanda besler.

Geleneksel dokunuşlarla hazırlanan sütlaçlara bazen gül suyu eklenir. Narı var. Ancak şekeri süslemek ve dengelemek için en iyi ürün tarçın tozudur.

Umarız denediğinizde beğenirsiniz. Afiyet olsun!

Dersler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 poşet vanilya şekeri
  • 1,5 su bardağı içme suyu

en iyi malzemeler

  • Toz tarçın

yapılışı

İlk önce pirinci yıkayın. Ardından tencereye taşıyın. Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin.

Suyu çeken pirince süt, şeker ve vanilyayı ekleyin. Ocağı açın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 20 dakika pişirin.

Süre sonunda tabaklara paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Servis yaparken yüzünüze tarçın tozu serpin.

Yorum yapın