Sulu Peynirli Kolay Pasta Tepsisi Pasta Aromalı

Herkese merhaba, sulu kek tadında hızlıca hazırlayabileceğiniz harika bir kek tarifim var!! Servis ettiğim kişiler su böreğinden daha lezzetli olduğunu söylediler 🙈 siz seçin 😊

Tatlı Pastada Peynirli Kolay Ekmek:

Öncelikle sos için malzemeleri çırpalım.

Ezine peynirim tuzlu olduğu için sadece 1 tatlı kaşığı tuz kullandım, karışık peynir kullandığımda 1 tatlı kaşığı tuz kullanıyorum ve tadı harika.

İçi için, saplarından ayıklanmış ve ince doğranmış yarım demet maydonoz ve peyniri karıştırın.

Yağlı kağıt serilmiş geniş bir fırın tepsisine yufkanın tamamını yayın.

1 adet yufkayı 4 parçaya bölüp elimle sosa batırıp tepsiye eşit şekilde yerleştirmeye başlıyorum.

1 yufka daha alıp sosun içine eşit şekilde koyup koyuyorum. Yani tepsiye koyduğum yufkaya 2 yufka ekliyorum.

Şimdi peynir karışımını eşit şekilde yayıp kalan 2 yufkayı parçalara ayırıp sosa batırıp tepsiye eşit şekilde yerleştiriyorum.

Böreğin kalan kısımlarını kapatıp bıçak yardımı ile dilimler halinde kesiyorum. Kalan sosu fırça yardımıyla döküyorum ve 1 şişe tuzlu suyu eşit şekilde döküp sosun tamamen emilmesini bekliyorum.

Önceden ısıtılmış 180 C fırında 25 dakika altın rengi olana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın